ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ-ΜΟΣΧΑ

Πακέτα διακοπών Προτάσεις για διακοπές όλο το χρόνο στην Ελλάδα και το εξωτερικό

ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ-ΜΟΣΧΑ

ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΜΟΣΧΑ
(8 ημέρες /7 νύχτες)
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 01/10/2019 - 31/03/2020
ΤΙΜΗ ΚΑΤ' ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ:€ 1030
ΤΙΜΗ ΚΑΤ' ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ: € 1330


1η ημέρα: : ΑΘΗΝΑ-ΜΟΣΧΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για την Μόσχα . Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη Δείπνο, διανυκτέρευση

2η ημέρα : ΜΟΣΧΑ ( ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ – ΑΡΜΠΑΤ - ΜΕΤΡΟ )
Πρωινό και  αναχώρηση για γύρο της πόλης. Κατά την διάρκεια της εκδρομής γίνεται γνωριμία των επισκεπτών με την αρχιτεκτονική, την ιστορία και την σύγχρονη ζωή της πόλης. Η περιήγηση ξεκινά από την κόκκινη πλατεία - την τέταρτη σε μέγεθος πλατεία στον κόσμο, την οποία περιστοιχίζουν οι καθεδρικοί ναοί του Αγίου Βασιλείου και της Παναγίας του Καζάν, το μεγαλύτερο Ιστορικό Μουσείο της Ρωσίας, το Κρεμλίνο και το Μαυσωλείο καθώς και το πολυκατάστημα ΓΚΟΥΜ. Στα μάτια του επισκέπτη παρουσιάζονται μια μια οι ομορφιές της πόλης. Σημεία γνωστά και άγνωστα - το πανεπιστήμιο, το μετρό, το θέατρο Μπολσόι, οι όχθες του ποταμού Μόσχοβα, οι ναοί και τα μοναστήρια της, τα υπέροχα αρχιτεκτονικά της μνημεία - σπίτια, αγάλματα, θέατρα, παλάτια - οι πλατείες, τα πάρκα και οι λεωφόροι της πρωτεύουσας αυτής της αχανούς χώρας. Στη συνέχεια  επίσκεψη στο μετρό της Μόσχας , το μεγαλύτερο σε επιβατική κίνηση στον κόσμο που είναι πραγματικό αριστούργημα, ένα μεγάλο μουσείο. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1932 και με τη συμβολή διάσημων Ρώσων καλλιτεχνών κάθε σταθμός είναι διακοσμημένος μοναδικά. Επιπλέον εντυπωσιάζει τον επισκέπτη τόσο η δομή του, ακτινικές γραμμές που ενώνονται με μια κυκλική περιφέρεια, όσο και το πλήθος των επιβατών που εξυπηρετεί. Στην συνέχεια επίσκεψη στην οδό Αρμπάτ, μία απο τις παλαιότερες περιοχές της Μόσχας. Εδώ ο επισκέπτης μεταφέρεται στη Μόσχα του 17ου και 18ου αιώνα καθώς η περιοχή είναι γεμάτη νεοκλασικά κτίρια της εποχής. Ακριβώς δίπλα, για τους λάτρεις του δυτικού πολιτισμού ο καθρέφτης της νέας εποχής, η νέα οδός Αρμπάτ με σύγχρονα καταστήματα, γεμάτη φώτα και επιγραφές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση. 

3η ημέρα: ΜΟΣΧΑ ( ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ   - ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΠΛΩΝ)
Πρωινό και μια ξενάγηση στον κόσμο των τσάρων. Το μεγάλο παλάτι του Κρεμλίνου, διοικητικά και κυβερνητικά κτίρια, η Γερουσία, το Παλάτι των Συνεδρίων και η πλατεία του καθεδρικού - το αρχιτεκτονικό συγκρότημα όπου άρχιζε και τελείωνε η ζωή των τσάρων - με τον ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου βαπτίζονταν, τον ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου γινόταν η στέψη τους και τον ναό του Αρχαγγέλου όπου γινόταν η ταφή τους. Όλα αυτά και πολλά άλλα αξιοθέατα περιμένουν τον επισκέπτη που θα περάσει τις πύλες του Κρεμλίνου, αυτού του μοναδικού μεσαιωνικού κάστρου. Στην εκδρομή συμπεριλαμβάνεται η  επίσκεψη στους 2 καθεδρικούς  ναούς του Κρεμλίνου. Στην εκδρομή συμπεριλαμβάνεται επίσκεψη σε έναν από τους πολλούς καθεδρικούς  ναούς του Κρεμλίνου και το μουσείο τον όπλων ( Ορουζέναγια  Παλάτα) . Χρόνος ελεύθερος. Σας προτείνουμε προαιρετικά  νυκτερινή  περιήγηση  της  φωταγωγημένης  πόλης.  Δείπνο, διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΜΟΣΧΑ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΣΜΟΝΑΥΤΩΝ - ΜΠΟΡΟΝΤΙΝΟ
Πρωινό και αναχώρηση για το Μουσείο των Κοσμοναυτών. Το μουσείο χτίστηκε το 1964 με σκοπό να εκθέσει όλα τα επιτεύγματα των Ρώσων στην αστροναυτική. Εκτός από διαστημόπλοια και δορυφόρους, το Μουσείο στεγάζει και την στολή του θρυλικού Γιούρι Γκαγκάριν, ο οποίος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που ταξίδεψε για πρώτη φορά στο διάστημα. Χρόνος ελεύθερος. Στη συνέχεια  θα επισκεφτούμε το ιστορικό μουσείο «Πανόραμα του Μποροντινό», με κεντρικό έκθεμα τον πίνακα 115μ μήκους και 15μ ύψους,  με την αναπαράσταση της μάχης του ρωσικού στρατού με τον στρατό του Ναπολέοντα, που έγινε κοντά στην Ρωσική πόλη Μποροντινό το 1812. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα:  ΜΟΣΧΑ - ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Πρωινό και χρόνος ελεύθερος   ως την ώρα  που θα μεταφερθούμε  στο αεροδρόμιο για την πτήση μας στη Αγ. Πετρο’υπολη Άφιξη, τακτοποίηση  στο ξεν/χείο . Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.


6η ημέρα: ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ – ΑΓ.ΙΣΑΑΚ – ΦΡΟΥΡΙΟ ΠΕΤΡΟΥ & ΠΑΥΛΟΥ)
Πρωινό και σας προσκαλούμε σ’ ένα τετράωρο ταξίδι στην Αγία Πετρούπολη, κατά τη διάρκεια του οποίου θα γνωρίσετε την 300-ετή ιστορία της πόλης αυτής και θα ξεφυλλίσετε άγνωστες σ’ εσάς σελίδες της ρωσικής ιστορίας. Θα θαυμάσετε υπέροχους ναούς. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης θα δείτε τον κεντρικό ναό της Πετρούπολης – την εκκλησία της Παναγίας του Καζάν, το ναό του πολεμικού ναυτικού – την εκκλησία Αγίου Νικολάου-Θεοφανίων, το πιο αγαπητό αρχιτεκτονικό μνημείο της πόλης του 19ου αιώνα – το ναό του Αγίου Ισαάκ, το ναό της Ανάστασης, που χτίστηκε στον τόπο του θανάσιμου τραυματισμού τού αυτοκράτορα Αλέξανδρου του ΙΙ. Θα περάσετε από την κεντρική οδό της πόλης – τη λεωφόρο Νιέφσκι, γνωστή για τα θαυμαστά παλάτια της: των Γιουσούποφ, των Στρόγκανοφ, των Άνιτσκοφ. Θα αντικρίσετε εκείνες τις τοποθεσίες, όπου έζησαν ο Πούσκιν και ο Ντοστογιέφσκι, τα ονόματα των οποίων είναι γνωστά όχι μόνο στη Ρωσία, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το ναό του Αγίου Ισαακ με τις μονωλιθηκές γρανιτένιες  κολώνες. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε ένα από τα πρώτα οικοδομήματα της πόλης, το φρούριο Πέτρου και Παύλου. Με τη θεμελίωση του φρουρίου  στις 27 Μαΐου 1703 στο Λαγονήσι στο Δέλτα του ποταμού Νιεβά, ιδρύθηκε η νέα ρωσική πόλη – μελλοντική πρωτεύουσα της ρωσικής αυτοκρατορίας. Σύντομα, από το ναό των αποστόλων Πέτρου και Παύλου, που χτίστηκε εδώ, άρχισαν να λένε το φρούριο Πετροπαύλοφσκι. Το πιο σημαντικό οικοδόμημα σε ολόκληρη την έκταση του φρουρίου είναι ο ναός Πέτρου και Παύλου, αυτοκρατορικό κοιμητήριο, με πρώτο που έχει ταφεί εδώ τον Μεγάλο Πέτρο. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης θα μάθετε για την τύχη των Ρώσων αυτοκρατόρων, για τα αινίγματα και τα μυστηριώδη γεγονότα, που συνδέονται με την τσαρική οικογένεια. Θα κατανοήσετε γιατί οι τάφοι του Αλεξάνδρου ΙΙ και της συζύγου του διαφέρουν τόσο από τους υπόλοιπους και θα μάθετε για τον μυστηριώδη θάνατο του Αλεξάνδρου του Ι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

7η ημέρα : ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ  (ΠΕΤΕΡΓΚΟΦ  Η ΠΕΤΡΟΝΤΒΟΡΕΤΣ)
Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη Πετροντβόρετς (Πέτεργκοφ). Ένα στολίδι της ρωσικής αρχιτεκτονικής, μια πόλη από παλάτια, πάρκα και σιντριβάνια. Χτίστηκε από τον Μέγα Πέτρο σε ανάμνηση της νίκης της Ρωσίας με τη Σουηδία, στον Βόρειο Πόλεμο και συναγωνιζόταν σε ομορφιά και πολυτέλεια τις Βερσαλλίες. Υπήρξε θερινή κατοικία των Ρώσων αυτοκρατόρων. Κέντρο του συγκροτήματος είναι το μεγάλο παλάτι με το εξαίσιο εσωτερικό του, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές κατά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Οι εργασίες αναστύλωσης έγιναν με βάση φωτογραφίες και περιγραφές του παλαιού. Από το μεγάλο παλάτι τρία τεράστια σιντριβάνια οδηγούν στον κάτω κήπο, ένα αληθινό έργο τέχνης με  173 ξεχωριστά σιντριβάνια διαφορετικά το ένα από το άλλο. Επίσκεψη και ξενάγηση στις αίθουσες του Μεγάλου Ανακτόρου και του Κάτω Πάρκου. Επιστροφή στην Αγ.Πετρούπολη , δείπνο, διανυκτέρευση.

8Η ΜΕΡΑ: ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ( ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΜΙΤΑΖ ) – ΜΟΣΧΑ - ΑΘΗΝΑ
Πρόγευμα και σήμερα θα ξεναγηθούμε  σ’ ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου, το Ερμιτάζ. Βάση του μουσειακού συγκροτήματος αποτελούν πέντε ιστορικά μέγαρα, συμπεριλαμβανομένων των Χειμερινών Ανακτόρων, επίσημης κατοικίας των Ρώσων Τσάρων. Ολόκληρο το μουσειακό σύμπλεγμα αποτελείται από τα Χειμερινά Ανάκτορα, το Μάλι (Μικρό) Ερμιτάζ, το Στάρι (Παλιό) Ερμιτάζ, το Νόβι (Νέο) Ερμιτάζ και το θέατρο του Ερμιτάζ, είναι γνωστό ως «Κρατικό Ερμιτάζ». Η λαμπρή και μεγαλοπρεπής όψη των αιθουσών έκθεσης, που είναι διακοσμημένες με μαλαχίτη, αχάτη, μάρμαρο, συγκροτεί ένα περίφημο φόντο για τα εκθέματα. Στο Ερμιτάζ έχει συγκεντρωθεί μια από τις μεγαλύτερες συλλογές, που αριθμεί περίπου τρία εκατομμύρια έργα τέχνης και μνημεία του παγκόσμιου πολιτισμού, αρχίζοντας από τη Λίθινη εποχή έως και τον αιώνα μας. Στο Ερμιτάζ μπορείτε να θαυμάσετε μια εξαιρετική συλλογή πινάκων, γκραβούρων και γλυπτών, καθώς και ταπισερί, χαλιών, αντικειμένων τέχνης, αρχαιολογικών ευρημάτων, επίπλων – αντίκες και κοσμημάτων. Περίπου 3 εκατομμύρια μνημεία τέχνης και πολιτισμού. Για να δει κάποιος όλες τις αίθουσες της έκθεσης, είναι απαραίτητο να βαδίσει περίπου 20 χλμ. Μεταξύ των αριστουργημάτων της συλλογής ζωγραφικών έργων του Ερμιτάζ, ο Μιχαήλ Άγγελος, ο Τισιανός, δύο κορυφαίοι πίνακες του Λεονάρντο ντα Βίντσι: η Μαντόνα Μπενουά και η Μαντόνα με το Βρέφος. Στην συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο απ’ όπου ακολουθεί η πτήση επιστροφής.

Περιλαμβάνει :

*Aεροπορικά  εισιτήρια Αθήνα-Μόσχα -Αγ.Πετρούπολη&Mόσχα-Αθήνα  με AEROFLOT 
AIRWAYS .
* Μεταφορές-περιηγήσεις & ξεναγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο τοπικό λεωφορείο.
* (4) διαν/σεις στην Μόσχα σε  ξεν/χείο (4) αστέρων επιλογής σας.
* (3) διαν/σεις στην Αγ.Πετρούπολη σε ξεν/χείο (4) αστέρων επιλογής σας.
* (7)μπουφέ πρωινά.
* (7)μπουφέ δείπνα.
*Είσοδος στο Κρεμλίνο
* Είσοδος στους δύο Καθεδρικούς Ναούς του Κρεμλίνου.
* Είσοδος στο Φρούριο Πέτρου & Παύλου
* Είσοδος στο Ερμιτάζ
* Είσοδος στο παλάτι και στο Πάρκο των Θερινών Ανακτόρων του Μέγα Πέτρου 
* Τοπικούς  ελληνόφωνους ξεναγούς . 
* Αρχηγός συνοδός καθ’όλη την διάρκεια της εκδρομής
* Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:
Φόροι αεροδρομίου, Ασφάλεια Ρωσίας ,Βίζα (€ 285) 


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΖΑΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ:
1 έγχρωμη, πρόσφατη φωτογραφία, διαστάσεων  3,5 Χ 4,5 (με μικρό το κεφάλι , τραβηγμένη από την μέση και επάνω)
Διεύθυνση κατοικίας & εργασίας
Τηλέφωνα κατοικίας & εργασίας
Διαβατήρια σε ισχύ, υπογεγραμμένα, τα οποία πρέπει να βρίσκονται στα γραφεία μας 20 εργάσιμες ημέρες πριν από την αναχώρηση της εκδρομής.

 

 

Photos

Video

Φόρμα Ενδιαφέροντος

TIMEΣ:

 
Page 1 of 1  
Content